Hoe je een infographic kan toepassen voor jouw onderneming

Hoe je een infographic kan toepassen voor jouw onderneming

oktober 4, 2022 Uit Door admin

Heb je het over een infographic dan is dit een visuele weergave van tips, resultaten en gegevens. Een infographic bundelt allerlei informatie in een overzicht en wordt daarom ook zo vaak gedeeld. Zelf een infographic maken voor jouw onderneming? Dat is mogelijk als je de volgende stappen volgt.

 

Vind een sterk onderwerp

Een goede infographic begint bij een sterk onderwerp. Wat is precies het doel van je infographic, wie is precies de doelgroep, wat voor informatie zoekt je doelgroep, wat voor problemen heeft je doelgroep en welke vraag kun je met je infographic beantwoorden? Maak gebruik van deze vragen om een sterk onderwerp te bedenken voor je infographic. 

 

Doe aan research

Heb je eenmaal een goed onderwerp gevonden dan is het tijd om aan research te doen. Research neemt altijd veel tijd in beslag, maar mag je niet onderschatten en is belangrijk. Het is namelijk zo dat de geloofwaardig van van infographic afhangt van de kwaliteit van je data, bronnen en feiten.

 

Vertel je verhaal niet alleen met feiten en data

Een sterke infographic bestaat niet alleen uit feiten en data maar ook uit een sterk verhaal. Houd het grote plaatje in het achterhoofd en maak de keuze uit een thema die het geheel van de infographic kan dragen. Zorg dat de infographic een logische flow heeft en dat het een logische structuur heeft.

 

Verzamel visuele inspiratie

Heb je een basisstructuur, statistieken en cijfers? Dan is het tijd om visuele ideeën te verzamelen voor de lay-out van je infographic. Visuele ideeën kun je verzamelen op bijvoorbeeld Pinterest en Canva. 

 

Maak een ontwerp

Heb je een interessant onderwerp, boeiende data, data in een structuur en visuele ideeën verzameld? Dan is het tijd om de infographic in elkaar te zetten en te ontwerpen. Je kunt besluiten de infographic zelf te laten ontwerpen of je kunt het uitbesteden aan een bedrijf. Het bespaart je veel geld als je het zelf doet en er zijn genoeg online tools te vinden zoals Canva, Easel.ly en Infogr.am.

 

Vraag na het ontwerp om feedback

Is je eerste design van je infographic af dan is het verstandig om dit ontwerp met een frisse blik te bekijken. Is je kleurenschema consistent? Is je afbeelding niet te groot? Gebruik je niet meer dan twee fonts? Is er voldoende witruimte tussen alle elementen? Zijn je afbeeldingen eenvoudig en duidelijk genoeg? Zijn de stijlkeuzes consistent? Heb je deze punten nagekeken vraag dan aan je collega’s feedback. Zij kunnen het ontwerp perfectioneren.