De rol van een administratiekantoor bij het opstarten van een bedrijf in Apeldoorn

De rol van een administratiekantoor bij het opstarten van een bedrijf in Apeldoorn

mei 1, 2023 Uit Door admin

Als je een startende onderneming bent, dan moet je de financiële positie van je bedrijf kennen. Met een goede administratie zorg je dat je een doorlopend inzicht krijgt. Daarnaast is het kennen van je financiële positie een middel om je onderneming te kunnen sturen. Stijgen je inkomsten en stijgen je uitgaven? Wat voor klanten betalen er nog niet en bovendien is het volgens de wet verplicht om een administratie bij te houden. Administratiekantoor in Apeldoorn kan je hierbij helpen.

 

Het bewaren van je administratie dien je zeven tot tien jaar te doen

De bewaartermijn van gegevens van rechten op onroerende goed zaken is minimaal tien jaar. Basisgegevens van je administratie moet je minimaal tien jaar bewaren. Basisgegevens van je administratie zijn loonadministratie, voorraadadministratie, grootboek, inkoop- en verkoopadministratie en debiteuren- en crediteurenadministratie. Het kan zijn dat je dit soort basisgegevens digitaal bewaart. Je moet dan tijdens de bewaartermijn bij alle opgeslagen informatie en programma’s kunnen. Ook moet je toegang houden tot mogelijke betaalde programma’s die je niet meer gebruikt. Dat is iets waar je rekening mee moet houden.

 

Belastingdienst en afspraken maken

Als je een startende onderneming bent kun je met de Belastingdienst afspraken maken hoe je de gegevens van je bedrijf bewaart. Je kunt de gegevens bewaren in de vorm van een digitale boekhouding of je kunt gegevens bewaren op papier. Daarnaast moet je bekijken hoeveel details er precies bewaard moeten worden. Bijvoorbeeld: bewaar je wel of geen telstroken of dagstaten van je kassa? De Belastingdienst legt dit soort afspraken schriftelijk vast.

 

Boekhouding uitbesteden aan een administratiekantoor?

De financiële administratie kun je uitbesteden of je kunt het zelf doen. Het uitbesteden van je boekhouding doe je aan een administratiekantoor, boekhouder of accountant. Deze specialisten kunnen je helpen met je financiële administratie. Ook kunnen deze specialisten advies geven over allerlei fiscale voordelen. Neem je een goede boekhouder in de hand, dan betaalt dat zich op de lange termijn makkelijk uit. Dit kan door besparingen of belastingvoordelen. Laat je de boekhouding doen door een administratiekantoor, dan moet je goed letten op de service, prijs en kwaliteit. Vraag daarnaast meerdere offertes aan, maak duidelijke afspraken en geef je verwachtingen aan. Wil je de boekhouding zelf gaan doen, dan is het verstandig om de hele boekhouding digitaal te houden. Dat gaat makkelijk, snel en bespaart je heel veel tijd.