Geld besparen als hockeyvereniging

Geld besparen als hockeyvereniging

juni 24, 2021 Uit Door admin

Nu de velden stukje bij beetje weer open mogen, kan het sportseizoen in augustus/september dan écht weer beginnen. Wil je er een rendabel seizoen van maken in 2021/2022? Er zijn vaak tal van verborgen posten waarop je kunt besparen. Wij hebben 3 tips verzameld om geld te besparen als hockeyvereniging.

Geld besparen als hockeyvereniging doe je zo!

Wil je geld besparen als hockeyvereniging? Dan kun je bezuinigen op de velden, het materiaal en de kantine maar daar zullen je leden waarschijnlijk niet zo blij mee zijn! Er zijn ook andere, efficiëntere opties. Wij hebben er 3 voor je op een rij gezet.

1.   Geld besparen als hockeyvereniging met ledverlichting

Met ledverlichting kun je als sportvereniging een hoop geld besparen. Een ledlamp gebruikt gemiddeld 50 procent minder energie dan een gasontladingslamp. Hiermee bespaar je dus ook al gauw 50 procent op je energienota! Ledlampen gaan bovendien een stuk langer mee en zijn dus ook een goede investering voor de lange termijn. Ze bieden daarnaast de mogelijkheid om licht te dimmen of een timer in te stellen, waarmee je nóg meer bespaart.

2.   Eigen energieopwekkers

Wil je de energierekening terugbrengen naar nul? Sportclubs lenen zich perfect voor eigen energieopwekkers: zonnepanelen bijvoorbeeld, windenergie of een warmtepomp. Hiermee word je zelfvoorzienend en kun je veel geld besparen als hockeyclub. Goede isolatie zorgt ervoor dat de warmte ‘s winters binnen blijft en ‘s zomers buiten.

3.   Bosa subsidie

De Nederlandse overheid stimuleert onderhoud en verduurzaming van sportclubs met Bosa subsidie. Hiermee kun je 20 tot 30 procent van de totale investering terugvragen via de gemeente. Voor de overstap op energiezuinige lampen bijvoorbeeld, maar ook voor regulier onderhoud aan de velden. De minimale investering om in aanmerking te komen voor Bosa subsidie is 5.000 euro.