“Lead auditor certificering: Cursusprogramma’s, examens en professionele ontwikkeling”

“Lead auditor certificering: Cursusprogramma’s, examens en professionele ontwikkeling”

augustus 30, 2023 Uit Door admin

Om audits te mogen uitvoeren moet je een training gevolgd hebben. Je kan niet zomaar lead auditor worden. Een lead auditor training bestaat uit twee dagen waarbij je een klassikale cursus volgt samen met een groep andere cursisten. Het is belangrijk voor organisaties om lead auditors te hebben, zij verzamelen bewijsmateriaal, voeren interviews uit, analyseren gegevens en leveren documentatie om conclusies te trekken. Het doel van een audit kan variëren, maar wat het doel ook is, het heeft allemaal één ding gemeen: en dat is het doel om de nauwkeurigheid en prestaties van het onderzochte onderwerp vast te stellen Daarnaast zullen ze ook altijd onderzoeken of er een mogelijkheid tot verbetering is. 

Cursusprogramma

Tijdens de training wordt er veel theorie gedeeld, opdrachten gedaan en rollenspellen gespeeld. De trainingen worden gegeven door docenten die uitgebreide kennis en ervaring hebben met het uitvoeren van audits en veel lead auditor trainingen gegeven hebben. Zo kan je ervan uitgaan dat de informatie die je tot je krijgt, ook echt waardevol is. De training duurt twee dagen, waarbij je ook een opdracht meekrijgt voor thuis. Na het volgen van de lead auditor training kun je een aantal dingen: 

  • De stappen die nodig zijn voor het uitvoeren van een audit heb jij op een rijtje. 
  • Je weet hoe je een risicobenadering kan doen. 
  • Je beschikt over effectieve interviewstechnieken om een auditgesprek te kunnen uitvoeren. 
  • Het rapporteren van de resultaten kun jij gericht en duidelijk beschrijven. 

Na het volgen van de lead auditor training ontvang je een erkende certificering waarbij de kwalificaties aantonen dat je een bekwame lead auditor bent. 

Waarom een lead auditor training volgen

Voor zowel individuen als organisaties zitten er voordelen verbonden aan het volgen van een ISO 9001 lead auditor training. Door het volgen van de training specialiseer je personen met de kennis en het begrip over ISO 9001, iets wat erg waardevol is binnen organisaties. Voor de persoonlijke ontwikkeling is dit een ideale manier om carrièrekansen te vergroten, en zichzelf te ontwikkelen op dit vlak. De lead auditor training leert je effectieve auditvaardigheden waardoor je leert plannen, uitvoeren en rapporteren van audits. Als lead auditor kun je bijdragen aan het verbeteren van kwaliteitsmanagementpraktijken binnen je organisatie. Daarnaast kun je helpen om de kwaliteit van processen te waarborgen of verhogen. De training biedt diepgaande kennis over kwaliteitsmanagementprincipes, risicobeheer en continue verbetering. Dit kan ook helpen om inzicht te krijgen over hoe een organisatie functioneert. Het volgen van een ISO 9001 lead auditor training is een investering in je persoonlijke- en professionele ontwikkeling waarbij je iets waardevols kan bijdragen binnen organisaties.