Afvallen door meer te bewegen, zo maak je het jezelf makkelijk.

Afvallen door meer te bewegen, zo maak je het jezelf makkelijk.

juni 29, 2021 Uit Door admin

Afvallen door meer te bewegen, zo maak je het jezelf makkelijk.

Wordt het tijd om van de overtollige kilo’s af te geraken? De beste manier om aan je gewicht te werken is door meer te bewegen. En dat gaat makkelijker dan je denkt. Met een hometrainer bijvoorbeeld. Rustig thuis bewegen op je eigen tempo en tegelijk calorieën verbranden.

Afvallen met de hometrainer

Het principe van vermageren is simpel: meer calorieën verbruiken dan opnemen. Om af te vallen moet je dus meer gaan bewegen. Toch is dat niet voor iedereen weggelegd. Veel sporten vormen een enorme belasting op de spieren en gewrichten en bovendien voelt niet iedereen zich goed om alleen of in een sportclub te gaan trainen.

Afvallen met de hometrainer is dan een prima alternatief. De beweging is eenvoudig (zowat iedereen kan fietsen) en weinig belastend voor de gewrichten. Daarbij kan je thuis sporten op het moment dat het jouw uitkomt.

Calorieën verbranden

Wie dagelijks een half uurtje traint op de hometrainer verbrandt algauw zo’n 300 kcal. Tijdens een duurtraining van 2 uur zijn dat er al gemiddeld 1300. Dat aantal hangt natuurlijk ook af van de intensiteit van de sessie.

Een goede hometrainer heeft een aanpasbare weerstand die rekening houdt met jouw hartslag. Op die manier zal de weerstand regelmatig verhoogd of verlaagd worden, om het beste trainingsresultaat te halen.

Afvallen door meer te bewegen is helemaal niet zo moeilijk. Bovendien is een hometrainer compacter dan de meeste andere fitnesstoestellen en past hij prima in huis. Let bij je aankoop wel op jouw wensen en eisen over het toestel. Het aanbod is groot en je haalt het beste resultaat uit een hometrainer die voldoet aan jouw doelstellingen.

Wil je thuis afvallen met resultaat? Dan is een hometrainer voor jou vast en zeker een goede keuze. Of je nu een beginner bent of een veeleisende sporter, er is altijd een hometrainer die bij je past.