Akoestische wandpanelen, zo kies je de beste uit

Akoestische wandpanelen, zo kies je de beste uit

juni 29, 2021 Uit Door admin

Akoestische wandpanelen, zo kies je de beste uit

Akoestische panelen zijn ontworpen om geluid te absorberen en zo de geluidsbeleving in jouw woning, kantoor of studio te optimaliseren. Het is dan ook de beste manier om galm of echo te reduceren in een kamer. De akoestische panelen worden meestal opgehangen aan de wand of het plafond, maar je kunt ze ook gebruiken als scheidingswand of ze vrij in de ruimte plaatsen. Maar welke panelen zijn de beste en hoe kies je uit het ruime aanbod?

Welke akoestische wandpanelen moet je kiezen?

Om te bepalen welke akoestische panelen je nodig hebt, moet je met enkele factoren rekening houden. Zo is het type geluiden dat je wil dempen belangrijk, maar jouw eigen eisen en wensen zijn ook van belang. Wil je de akoestische wandpanelen gebruiken in je eigen woonkamer of slaapkamer om de geluidsbeleving te verbeteren? Of ben je op zoek naar een professionele oplossing voor op je kantoor of zelfs een opnamestudio? Dat brengt ons naadloos bij de eerste vraag die je jezelf best kan stellen:

Hoe kritisch ben je wanneer het over de geluidsbeleving gaat?

Iedereen heeft een verschillende perceptie en de ene persoon heeft al wat minder last van geluiden dan de andere. Het feit dat je op zoek bent naar een akoestische oplossing, betekent dat jij over een kritisch gehoor beschikt. Je doet er dan ook goed aan om niet te kiezen voor producten van matige kwaliteit.

Akoestische wandpanelen met een hoge absorptiewaarde zorgen voor een optimale geluidsbeleving.

Welke geluiden wil je dempen?

Akoestische panelen dienen om geluiden te dempen die binnen de ruimte geproduceerd worden. In jouw eigen woonkamer betreft dit heel andere geluiden dan in de kantine van jouw kantoor. De diverse geluiden en frequenties worden op een verschillende manier aangepakt.

Experts raden aan om te kiezen voor het gebruik van een groter aantal akoestische panelen, die op strategische wijze in de ruimte worden geïntegreerd. Zo heb je in je woonkamer misschien voldoende demping met 2 akoestische wandpanelen, terwijl de kantine op kantoor een iets uitgebreidere aanpak vereist.

De beste akoestische wandpanelen

De keuze voor kwalitatieve akoestische wandpanelen maakt een wereld van verschil in het dagelijkse leven. Storende geluiden zorgen namelijk voor extra stress en een verminderde productiviteit. Je zal al snel merken dat de implementatie van een akoestische oplossing meer rust brengt. Die rust zorgt er dan weer voor dat je je beter in je vel voelt!