Uitvaartregelingen en Corona, de huidige stand van zaken

Uitvaartregelingen en Corona, de huidige stand van zaken

juni 24, 2021 Uit Door admin

Uitvaartregelingen en Corona, de huidige stand van zaken

Het nieuws omtrent het Coronavirus volgt zich in een rap tempo op. Het gaat goed in Nederland en daarom staan er steeds meer versoepelingen in de planning. Wat zijn de actuele regels rondom uitvaartdiensten? Hoeveel mensen mogen er bijvoorbeeld aanwezig zijn? We hebben alles over uitvaartregelingen en Corona voor je op een rij gezet.

Uitvaartregelingen en Corona

Nu de coronamaatregelen stap voor stap worden versoepeld, is er bij uitvaarten ook weer meer mogelijk. Iedereen moet zich natuurlijk nog wel aan de regels van het RIVM en de rijksoverheid houden. Wat mag al wel en wat nog niet? We hebben de belangrijkste vragen en antwoorden voor je verzameld.

Hoeveel personen mogen er aanwezig zijn op een uitvaart?

Het aantal personen dat bij de dienst aanwezig kan zijn verschilt per rouwcentrum. Alle afscheidsdiensten vinden plaats in de aula van de locatie. Hier geldt nog steeds de 1,5 meterregel.

Mag ik met gezondheidsklachten naar het rouwcentrum komen?

Bij gezondheidsklachten zoals hoesten, kortademigheid of koorts dien je thuis te blijven en een coronatest te doen bij de GGD. Je mag dan niet naar het uitvaartcentrum komen.

Moet ik een mondkapje dragen tijdens de dienst?

Tot 26 juni was het overal verplicht om een mondkapje te dragen. Ook als je bent gevaccineerd en/of al corona hebt gehad. Vanaf de 26e mag hij af.

Kan iemand die aan Corona is overleden thuis worden opgebaard?

Ja, iemand die aan Corona is overleden kan thuis worden opgebaard. Als je wilt mag dit ook met een open kist. Je dient je thuis wel nog steeds aan de regels te houden die gelden voor bezoek.

Wordt een overlijden als gevolg van Corona gedekt door de uitvaartverzekering?

Alle uitvaartverzekeraars dekken een overlijden aan Corona. Dit valt onder de polisvoorwaarden.

Hoe vind ik een uitvaartcentrum in de buurt?

Een uitvaartcentrum in de buurt vind je via de verzekeraar of online. Doe een Google search naar ‘uitvaart + je woonplaats’, ‘uitvaart Sliedrecht’ bijvoorbeeld en de zoekmachine toont een lijste met lokale adressen, websites en reviews.