Hoe kom je tot een krachtig industrieel product

Hoe kom je tot een krachtig industrieel product

juni 26, 2021 Uit Door admin

Hoe kom je tot een krachtig industrieel product

 

Er worden tegenwoordig steeds meer industriële producten ontworpen en gemaakt. Deze producten worden zo genoemd omdat zij met behulp van machines worden gemaakt en niet op de ‘ouderwetse’ ambachtelijke manier. Het ontwerpen en maken van industriële producten vraagt dan ook om een andere manier van denken en ontwikkelen. Je hebt de mogelijkheid om creatiever te zijn en buiten de gangbare paden te denken. Dat is niet altijd even makkelijk, lees daarom deze tips over industrieel design.

 

Wie gaat het product gebruiken?

Bedenk voor wie het product gaan zijn en kom erachter hoe zij over het bepaalde onderwerp denken. Ga je vervolgens afvragen hoe jouw product hierop in kan spelen. Je laat het technische gedeelte nog even achterwege en je begint te brainstormen om tot de meest uiteenlopende ideeën te komen.

 

Zorg voor een goede combinatie tussen eenvoud en elegantie

Het is vaak moeilijk om een product te ontwerpen wat de juiste balans heeft van; niets meer hoeven toe te kunnen voegen en niets meer weg te kunnen laten. Heb je dit punt bereikt, dan weet je dat je een sterk product hebt wat mensen aan zal spreken. Je omvat zo precies de kern, waardoor deze ook duidelijk wordt voor de gebruikers.

 

Doe een gebruikstest

Heb je je prototype af? Zorg er dan voor dat deze ook weer terecht komt bij de doelgroep. Je kan nog zoveel informatie uit gesprekken met de doelgroep hebben gehaald, maar een producttest laat pas echt zien waar de verbeterpunten zitten en hoe zij denken over jouw design. Houdt er wel rekening mee dat smaak niet goed te testen is.

 

 

Houd je aan de randvoorwaarden

Stel voordat je gaat ontwerpen randvoorwaarden op zoals; een tijdsplanning, een budget en de functionaliteit. Zo weet je wel waar je naartoe aan het werken bent, maar je creatieve vrijheid wordt zo nog steeds niet belemmert.