Nadelen van Joomla

Nadelen van Joomla

juni 29, 2021 Uit Door admin

Nadelen van Joomla

Vroeger werden websites wel vaker op een Joomla platform gebouwd. Maar dit heeft wel wat nadelen en er bestaan betere alternatieven. Je website van Joomla naar WordPress overzetten is een goed idee. In dit artikel vertellen we er meer over.

Nadelen van Joomla

Net als WordPress is ook Joomla een open source software platform. Dat wil zeggen dat iedereen mee kan werken aan de verbetering en ontwikkeling van het systeem. Er zijn echter minder specialisten actief in Joomla waardoor de ontwikkelingen een stuk trager verlopen dan bij WordPress.

Een ander groot nadeel van Joomla is dat het platform voor de eindgebruiker veel minder gebruiksvriendelijk is dan WordPress. Om vlot met Joomla te werken moet je al behoorlijk gespecialiseerd zijn.

En tenslotte heeft Joomla minder oog voor veiligheid en voor zoekmachine optimalisatie dan WordPress. Niet te verwonderen dus dat er niet eens 3% van de websites op een Joomla platform draait en dat steeds meer sites van Joomla naar WordPress worden overgezet. Want die laatste staat in voor meer dan 35% van alle websites, wereldwijd.

Van Joomla naar WordPress

Anders dan Joomla is WordPress heel snel, gebruiksvriendelijk, veilig en SEO-minded. WordPress biedt ook veel meer flexibiliteit. Een gespecialiseerd agency kan je website makkelijk overzetten van Joomla naar WordPress. Een WordPress specialist houdt steeds rekening met de logische structuur, het mooiste design en de beste gebruikservaring voor je website.

Daardoor wordt je site niet alleen makkelijk gevonden door Google, je (potentiële) klanten krijgen een professionelere indruk wanneer ze jouw pagina’s bezoeken. En omdat een WordPress website veel aandacht heeft voor zoekmachine optimalisatie zal je online zichtbaarheid en bereik vergroten, met meer leads tot gevolg.

Een verouderde Joomla site omzetten naar WordPress is dus de beste keuze wanneer je mee wil zijn met de meest recente features en een website wil hebben die steeds up to date is. Je zal versteld staan van de extra mogelijkheden die je met deze migratie creëert.