Wat kost een gemiddelde printer?

Wat kost een gemiddelde printer?

juni 24, 2021 Uit Door admin

Wat kost een gemiddelde printer?

Een printer kopen kan lastig zijn. Het aanbod is groot en zelf ben je waarschijnlijk geen expert op dit gebied. Wil je alleen in zwart-wit printen of ook in kleur? Hoeveel velletjes gaan er doorheen per maand? Welke model sluit het best aan op jouw wensen? En wat kost een gemiddelde printer? Online keuzehulp!

Technische of grafische printer?

Bij printers maken we onderscheid in technische en grafische modellen. Technische printers kunnen snel veel afdrukken en zijn perfect voor tekstdocumenten, pakbonnen en ander kantoordrukwerk. Grafische printers hebben oog voor detail en kunnen prachtig fullcolor drukwerk uitprinten. Deze modellen worden veel gebruikt in de reclamewereld, voor pr-drukwerk.

Een All-in-one printer

All-in-one printers kunnen niet alleen documenten afdrukken maar ook scannen, kopiëren, perforeren en nieten. Ze zijn er als kleurenprinter en zwart-wit modellen en in verschillende formaten: het standaard A4-model en grootformaat all-in-one printers.

Hoeveel kost printen?

De kosten van een gemiddelde printer lopen erg uiteen. Voor een kleine A4-printer betaal je gemiddeld 70 euro. Voor zakelijke printers kan dit bedrag, afhankelijk van je wensen, oplopen van 500 tot enkele duizenden euro’s. Naast het bedrag voor de aanschaf, moet je ook de kosten voor de inkt of het tonerpoeder in gedachten houden. We hebben een overzicht voor je gemaakt van de kosten per pagina.

 

Printer Printkosten per pagina
Laserprinter 3 cent
Inkjet zwart-wit 3 – 8 cent
Inktjet kleur 10 – 15 cent
Inkjet foto’s 70 cent – 2,50 euro

Een printer huren

Een printer huren kan ook. Je bespaart hiermee de hoge kosten voor de aanschaf en profiteert van een alles-in-één-abonnement, waarbij je voor een vast bedrag per maand verzekerd bent van een goedwerkende kantoorprinter.