De beste badkamer ontwerpen doe je zo!

De beste badkamer ontwerpen doe je zo!

juni 24, 2021 Uit Door admin

De beste badkamer ontwerpen doe je zo!

Is je badkamer toe aan een upgrade en wil je aan de slag met een nieuw ontwerp? Een nieuwe badkamer ontwerpen doe je tegenwoordig helemaal zelf! Nou ja, bijna dan. Van de kleur voor de tegels tot het badkamermeubilair en van de vloer en wanden tot de verlichting. Hoe vertaal je jouw wensen naar een 3D ontwerp op papier? En waar vind je de juiste vakman? 3 tips!

1. De tegels voor je badkamer ontwerpen

Het tegelwerk bepaalt de sfeer van je badkamer. Je kunt zowel de vloer, als de wanden van tegels voorzien. Er zijn diverse mogelijkheden in kleur, vorm en formaat. Wil je keramische tegels of tegelwerk van marmer? Een leuk motiefje of recht geplakt? Alles in één kleur of een combinatie? Tip: maak het niet te uitbundig. Wat vandaag trendy is, kan zo weer voorbij zijn. Wil je over 5 jaar nog steeds genieten van je badkamer? Kies dan voor een neutrale look.

2. De inrichting

Ook de inrichting is allesbepalend. Wat wordt de indeling? Wil je een bad, een douche of beiden? Het badkamermeubel is de eyecatcher van je badkamer, hoe groot moet hij zijn? Van welk materiaal? Wil je één of twee wastafels? Verder moet je nadenken over details als een staand of hangend toilet, opbergruimte voor de handdoeken en (smart)verlichting.

3. Een badkamerspecialist in de buurt

Heb je al je wensen in kaart gebracht? Dan kun je deze voorleggen aan een badkamerspecialist in de buurt. Bij een lokale vakman profiteer je van korte lijnen en betaal je niet onnodig veel voorrijkosten. Je vindt een specialist in de buurt met een Google search naar ‘badkamer + je woonplaats’, ‘badkamer Enter’ bijvoorbeeld. Google toont dan een lijst met adressen, websites en reviews.