Tips voor werkende ouders

Tips voor werkende ouders

juni 24, 2021 Uit Door admin

Het leven van werkende ouders gaat niet over rozen! Naast de nodige aandacht voor de kids, moet je ook rennen en vliegen om je werkschema bij te benen. Hoe zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt? Dat je privé- en werkleven naadloos op elkaar aansluiten? Wij hebben 3 gouden tips voor werkende ouders op een rij gezet.

3 tips voor werkende ouders

Ruim 92 procent van de Nederlandse mannen blijft na de geboorte van een kind dezelfde hoeveelheid uren werken of gaat zelfs meer werken, zo blijkt uit statistieken van het CBS. Van de vrouwen blijft 58 procent evenveel uren werken. Het aantal werkende ouders in Nederland is dus aanzienlijk. Zij moeten een goede mix zien te vinden in werk, gezin en zorg. Hoe? 3 tips!

1.   Ga flexxen!

Veel werkgevers bieden tegenwoordig flexbanen: banen met flexibele uren. Uren rondom de schooltijden van de kinderen, die vaak ook (deels) thuis kunnen worden gewerkt. Ideaal voor werkende ouders!

2.   Zorg voor een goed oppasadres

Zijn de kinderen nog jong? Dan is een goed oppasadres onmisbaar. Op Google vind je simpel en snel een kinderdagverblijf in de buurt. Zoek naar je ‘woonplaats + kinderopvang’ , ‘Amsterdam kinderopvang’ bijvoorbeeld en de zoekmachine toont een lijst met adressen, websites en reviews. Tip: Probeer altijd eerst een proefdag te plannen, zodat de kinderen kennis kunnen maken met de leidsters en de groep.

3.   Houd werk en privé gescheiden

Zorg voor ritme en regelmaat in je werk- en privéleven. Plan je werkuren goed in en houd je hier ook echt aan! Werk je thuis? Zorg dan voor een afgesloten thuiskantoor, waarin je je volledig kunt focussen zonder te worden afgeleid.