Wonen in Overijssel

Wonen in Overijssel

juni 24, 2021 Uit Door admin

Wonen in Overijssel is steeds populairder nu de woningmarkt in de Randstad uit haar voegen barst. De provincie biedt alles wat je op woongebied kunt wensen: van een landelijke woning in een bosrijke omgeving tot een appartement in het centrum van één van de oude Hanzesteden. Wat zijn de mooiste steden van Overijssel? En hoe vind je een huis dat aan al je wensen voldoet? We hebben het voor je op een rij gezet.

Wonen in Overijssel

Overijssel heeft, volgens de laatste telling in 2020, 1.162.406 inwoners. De provincie telt 505.343 woningen, waarvan 61 procent koopwoningen is. De gemiddelde WOZ-waarde van koophuizen in Overijssel is € 216.759,-. Ter vergelijking: in de provincie Noord-Holland is de gemiddelde WOZ-waarde van een woning € 320.109,-. Wonen in Overijssel is dynamisch, gezellig en betaalbaar. En er worden in de komende jaren veel huizen bijgebouwd!

Steden in Overijssel

Naast de nodige landelijke gebieden, telt Overijssel ook verschillende steden. Deventer bijvoorbeeld, Zwolle, Enschede, Hengelo, Almelo en Kampen. Deventer, Zwolle en Kampen zijn Hanzesteden. Hanzesteden zijn lid van het Hanzeverbond. Dit is een samenwerkingsorganisatie van kooplieden en steden, die nog uit de Middeleeuwen stamt. Met de samenwerking probeerden ze hun handel te beschermen en uit te breiden. Kenmerkend aan deze steden is de rijke geschiedenis, die tot uiting komt in de gebouwen. Een prachtige plek om te wonen!

Verhuizen naar Overijssel

Woon je al in Overijssel en wil je verhuizen? Of kom je van buiten de provincie en ben je op zoek naar een huis in de regio? Kies dan voor een lokale makelaar: een Deventer makelaar, één in Zwolle, Enschede of een andere plaats waarin je wilt wonen. Een lokale specialist kent de omgeving als geen ander, kan je vroegtijdig tippen over passend aanbod en van A tot Z begeleiden bij het kopen van een huis in Overijssel.