Zo kies je het perfecte wandmeubel uit

Zo kies je het perfecte wandmeubel uit

juni 26, 2021 Uit Door admin

Zo kies je het perfecte wandmeubel uit

 

Het inrichten van jouw huis is van groot belang. De wijze waarop jij jouw muren, vloeren en plafonds bekleed resulteert namelijk in hetgeen waarnaar je de hele dag kijken moet. Evenals tapijten, die een eentonige vloer toch iets kleuriger maken kunnen, zijn wandmeubelen in staat datzelfde voor jouw muren te doen. Wandmeubelen komen er in veel soorten en maten. Zo is er natuurlijk de optie van een stevige boekenkast tegen de muur, al die kleurrijke kasten toveren iedere woonkamer om in een stukje ouderwetse bibliotheek. Ook het kastje waar je de televisie opzet kan van grote invloed zijn. Door zijn centrale positie moet deze goed overeenkomen met bijvoorbeeld de salontafel, de bank en het tapijt onder beide. Het kiezen van het perfecte wandmeubel is dus best moeilijk. Hoe je dat precies doet lees je daarom hier.

 

Hoog of laag

Muren strekken zich uit tussen jouw plafond en jouw vloer. Ervan uitgaande dat de muren in jouw huis overal even hoog zijn, is een goede manier om wat dynamiek en spanning in de ruimte te creƫren om wandmeubelen aan te schaffen die verschillende hoogtes hebben. Neem bijvoorbeeld een boekenkast die bijna tot het plafond rijkt, en combineer deze met een tv-meubel dat nauwelijks van de grond afkomt. Als je een aantal wandmeubelen in de kamer zet van een verschillende hoogte, verandert jouw bank al snel in een knus plekje te midden van een dynamisch interieur.

 

Verschillende kleuren

Een andere tactiek om wat leven in de brouwerij te bewerkstelligen, is het afwisselen van kleur. Dit kan echter niet te losbandig. Een knalgroene boekenkast naast een lichtroze tv-meubel is immers geen zicht. Een goede tip is bijvoorbeeld het maken van een moodboard of kleurpallet. Beide zijn overal op het internet te vinden. Een moodboard kun je uiteraard ook eigenhandig maken, door middel van enkele tijdschriften en een flinke schaar. Als je precies weet wat voor stijl jouw huiskamer worden moet, is het kiezen van een toepasselijk wandmeubel ook een stukje makkelijker.