Hoe vervoer je goederen als bedrijf?

Hoe vervoer je goederen als bedrijf?

juni 26, 2021 Uit Door admin

Hoe vervoer je goederen als bedrijf?

 

Met een ruim magazijn of een uiteenlopend scala aan producten moet je als bedrijf wellicht een grote hoeveelheid goederen vervoeren. Tegenwoordig heb je een hoop opties. Zo kun je heftrucks gebruiken, of zelfs automatische panelen die gerobotiseerd een weg door je magazijn heen vinden. Ook kun je natuurlijk gebruik maken van een systeem met lopende banden, hiervoor heb je dan weer wel personeel nodig. Wanneer je producten niet over de grond, maar in de hoogte vervoeren moet echter, is de goederenlift een goede optie. Deze liften vervoeren goederen van boven naar beneden, en komen in verschillende varianten. Zo zijn er liften die maar een paar honderd kilogram tillen, en anderen die enkele tonnen naar boven weten te schepen.

 

Van boven naar beneden

Als je besluit een goederenlift aan te schaffen, dan zijn er aantal keuzes die je zal moeten maken. Zo is er de vraag waar de lift precies te staan komt. Er zijn goederenliften die met hun eigen schacht worden aangeleverd en buiten op een werkplaats kunnen staan. Deze zijn waterbestendig en kunnen zeker tegen een stootje. Voor op een bouwplaats zijn deze liften dus meer dan geschikt. Andere liften kunnen daarentegen niet buiten staan, maar kunnen wel op maat worden gemaakt en meer gewicht tegelijk tillen. Ook zijn er goederenliften die zowel mensen als producten vervoeren kunnen. Als je dus graag hebt dat je werknemers tezamen met jouw producten de lift in gaan is dit de beste keuze.

 

Kosteneffectiviteit

Buiten de plek van jouw goederenlift, moet je ook de kosten van jouw transport doorgrondig overwegen. Zo zijn er bijvoorbeeld liften die misschien iets meer mogen tillen, maar tevens een hoop meer energie gebruiken. Daarbij draait de ene lift sneller dan de andere, waardoor de tijd die jouw werknemers met de lift in de weer zijn vergroot of verkleint. Als laatste is de aanschafprijs van de goederenlift ook een factor. Het vervoeren van zware goederen is nog niet zo makkelijk.