Hoeveel kost het inhuren van een bedrijfsarts

Hoeveel kost het inhuren van een bedrijfsarts

juni 26, 2021 Uit Door admin

Hoeveel kost het inhuren van een bedrijfsarts

 

Verzuim kan een flinke domper zijn voor ieder bedrijf. Wanneer een werknemer langdurig afwezig is vanwege ziekte, ben je als werknemer verplicht om zijn of haar loon door te blijven betalen. Ook is het verstandig een bedrijfsarts in te huren om een goede re-integratie te bewerkstelligen. Als er steeds meer werknemers wegvallen kunnen de kosten zo aardig hoog oplopen. Daarbij wordt de druk op de (nog) gezonde collega’s ook steeds hoger, waardoor op den duur steeds meer mensen ziek worden. Om te zorgen dat jouw bedrijfsvoortgang soepel blijft verlopen, is dus noodzakelijk dat je zorgt dat de gezondheid van jouw werknemers bovenaan staat. Door middel van een bedrijfsarts kun je dit garanderen. Maar ook deze artsen zijn niet gratis. Of je nu een bedrijfsarts Arnhem of Amsterdam inschakelt, in de buidel tasten moet je sowieso. Maar hoeveel kost dit je nu precies? Dat lees je hier.

 

Arbodienst en verzekering

Een zieke werknemer kost gemiddeld 300 tot 200 euro per dag. Als je met een langdurige ziekte te maken krijgt, kunnen de kosten zeer hoog oplopen. Gelukkig is het mogelijk om je in Nederland tegen ziekteverzuim te verzekeren. Je betaalt dan iedere maand 100 tot 150 euro per werknemer. Wanneer iemand aantoonbaar ziekteverschijnselen vertoont krijg je een gedeeltelijke vergoeding van de verzekering om het loon door te blijven betalen. Als je 100 tot 150 euro per maand te duur vindt, is het ook mogelijk om je alleen aan te sluiten bij een arbodienst. Dit is iets goedkoper. Bij een arbodienst echter, krijg je geen vergoeding voor het betalen van het loon, maar alleen beschikking over een bedrijfsarts die met jouw werknemer aan de slag zal gaan. Bij de meeste verzekeringen zit een abonnement op een arbodienst inbegrepen. Zo heb je alles tegelijk.

 

Kosten van een bedrijfsarts

De kosten van een bedrijfsarts strekken zich dus maandelijks uit. De meeste bedrijven betalen simpelweg aan een verzekeringsmaatschappij of een arbodienst om zeker te weten dat bij uitval alles goed komt. Ook dit is een aardige som, maar nog steeds goedkoper dan alles uit eigen zak te moeten betalen bij een zieke werknemer.