Koffiebekers voor open dagen

Koffiebekers voor open dagen

juni 26, 2021 Uit Door admin

Koffiebekers voor open dagen

 

Als je een open dag organiseert voor jouw bedrijf of bijvoorbeeld jouw school wil je natuurlijk zo goed mogelijk voor de dag komen. Een subtiele en professionele manier om jouw logo en bedrijfsnaam nog eens extra te verspreiden op een dergelijke bijeenkomst, is het bedrukken van koffiebekers die je ter plaatse aan de mensen mee kunt geven. Goedkope koffiebekers zijn op een hoop plekken te verkrijgen, soms met bedrukking en soms zonder. Toch, voordat je per direct naar een webwinkel begint te zoeken, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee houden moet. Niet iedere koffiebeker is immers dezelfde.

 

Milieuvriendelijkheid van koffiebekers

Je zou misschien denken dat een kartonnen koffiebeker per definitie milieuvriendelijk is. Karton en papier zijn toch een stuk beter te recyclen dan plastic? Toch is het ook bij koffiebekers niet zo simpel. Om de bekers waterdicht te houden komt het karton van de bekers namelijk met een speciale coating. Zo is er de PLA-coating, deze is biologisch afbreekbaar, maar heeft wel weer een stuk meer karton nodig om zijn werk naar behoren te kunnen doen. De PE-coating heeft daarentegen minder karton nodig, en is net zo afbreekbaar. Uiteraard blijven plastic bekers alsnog de slechtste. Als je indruk wilt maken op jouw open dag is een promotie door middel van een milieuvriendelijke beker geen slecht idee.

 

Verschillende maten

Koffiebekers komen ook nog eens in verschillende varianten. Zo zijn er ten eerste enkelwandige en dubbelwandige koffiebekers. De benamingen spreken misschien voor zich. Bij dubbelwandige koffiebekers blijft de koffie langer warm, en is het kopje minder heet aan je handen. Als je op de open dag lang rond gaat lopen is deze vorm waarschijnlijk de beste optie. Enkelwandige bekers zijn wel goedkoper. Daarbij komen koffiebekers ook in verschillende maten. Zo zijn er espressokopjes en grotere koppen. Koffiebekers beginnen bij 100cc en eindigen rond de 400cc. Houd dus rekening met de soort koffie die je schenkt.