Reclame op straat maken

Reclame op straat maken

juni 26, 2021 Uit Door admin

Reclame op straat maken

 

Evenals hetgeen dat het probeert te verkopen, komt ook reclame zelf in vele soorten en maten. Uiteraard is er al tijden de reclame op televisie en internet. Tussen films, series en andere vormen van entertainment door, komen kortstondige filmpjes en foto’s voorbij die het één of ander beginnen aan te prijzen. Veel mensen vinden deze vorm van reclame echter zeer storend en te aanwezig. Zit je net op het puntje van je stoel, wordt je plots geconfronteerd door een promotie van babypampers. Een minder storende vorm van reclame is straatreclame. Door middel van kartonnen borden en platen zorg jij ervoor dat jouw bedrijfsnaam en logo onderdeel worden van het gemiddelde straat beeld.

 

Strategieën voor straatreclame

Er zijn verschillende manieren om goede straatreclame te maken. Denk eens aan alle soorten plekken waar je straatreclame maken kunt. Je hoeft jezelf natuurlijk niet te beperken tot slechts billboards en kartonnen platen op aangewezen plekken langs de weg. Zo zijn er bedrijf die bijvoorbeeld tijdelijk reclame maken door middel van een grote stoepkrijt tekening op de stoep, of die met verf iets gelijkends doen. Ook zijn er bedrijven die reclame maken op de zijkant van bussen en vrachtwagens, zo rijdt jouw bedrijf over Nederlandse snelwegen.

 

Doe eens gek

Buiten opzoek gaan naar onorthodoxe plekken voor het maken van reclame, kun je natuurlijk ook op zoek naar onorthodoxe manieren. Zo kun je buiten het beschilderen van stoeptegels of gevels, ook een mooie laser graffiti maken. Gedurende de dag zal niemand zien dat er een reclame hangt. Maar ’s nachts, als de tekening de gehele dag in het volle zonlicht gehangen heeft, licht de speciale verf helemaal op. Perfect voor nachtclubs of andere bedrijven in een uitgaansgebied. Als laatste kun je denken kun je denken aan guerrillamarketing. In deze vorm van reclame probeert een bedrijf, door middel van een ludieke actie, zo snel mogelijk viral te gaan. Doe eens gek.